Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум щодо декларування доходів у Львівській ДПІ

опубліковано 28 березня 2024 о 11:58

Головний державний інспектор Львівської ДПІ Людмила Калічинська проводить інформаційну та роз’яснювальну роботу щодо декларування доходів громадян. Зокрема, надає консультації щодо заповнення декларації, а також щодо подання звітності в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінету. 

Під час проведення заходу головний державний інспектор відділу надання адміністративних та інших послугЛьвівської ДПІ Людмила Калічинська розповіла, що з 1 січня 2024 року введено в дію нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи.  

Нова форма декларації передбачає виокремлення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб при визначенні мінімального податкового зобов’язання фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (у тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь. Водночас звертаємо увагу, що сплата податку при визначенні МПЗ фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) здійснюється за кодом бюджетної класифікації «11010500 – податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування». 

Також Людмила Калічинська інформує платників про новий мобільний застосунок «Моя податкова», за допомогою якого можна в режимі реального часу провести звірку по платежах до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету тощо.