Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівництвом Червоноградської ДПІ проведено «гарячу лінію» щодо декларування доходів та застосування касових апаратів

опубліковано 02 квітня 2024 о 13:44

В Червоноградській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області пройшов черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо декларування громадянами доходів та застосування касових апаратів чи програмних РРО суб’єктами господарювання. На запитання платників податків відповідала начальник Червоноградської ДПІ Оксана Полтавець.  

Відповідаючи на запитання додзвонювачів, очільниця інспекції повідомила хто саме зобов’язаний подати декларацію про майновий стан і доходи, а хто може скористатися правом на податкову знижку, як правильно задекларувати іноземні доходи, а також доходи від репетиторської діяльності, чи змінилася форма податкової декларації та який термін сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи.  

Під час проведення «гарячої лінії» Оксана Полтавець також розповіла про електронні сервіси податкової служби, застосунок «Моя податкова» та звернула увагу на дотримання правил і вимог при заповненні поля «Призначення платежу» в платіжній інструкції.

Також платники запитували щодо особливостей порядку застосування РРО чи ПРРО для ІІ та ІІІ груп платників єдиного податку та цікавилися відновленням відповідальності за порушення вимог закону про застосування РРО. 

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.