Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Червоноградська ДПІ консультує платників податків

опубліковано 02 квітня 2024 о 13:54

Про електронні сервіси від податкової служби, обов’язок декларування минулорічних доходів та про право громадян на податкову знижку розповіли під час семінару фахівці Червоноградської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області.

Зокрема, податківці розповіли, що підлягають декларуванню доходи, отримані від надання в оренду нерухомого майна, отримання спадщини чи подарунка від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення, інвестиційний та іноземний доходи, інші доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався.

Задекларувати такі доходи громадяни мають до 1 травня 2024 року, подавши декларацію про майновий стан і доходи до податкової інспекції, в електронному вигляді через Електронний кабінет платника або через мобільний застосунок «Моя податкова».

Фахівці ДПІ під час семінару нагадали і про право громадян на податкову знижку та поінформували у яких випадках вони можуть ним скористатися. При цьому зазначили, що подати податкову декларацію на податкову знижку можна до кінця року.  

Наприкінці заходу ознайомили присутніх з новими можливостями електронних сервісів податкової служби та наочно продемонстрували алгоритм їх використання, а також вручили листівки щодо декларування доходів громадян.