Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості декларування доходів громадян під час «гарячої лінії» у Сколівській ДПІ

опубліковано 05 квітня 2024 о 14:16

Днями у Сколівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань декларування доходів громадян. На запитання платників податків відповідала заступник начальника ДПІ Галина Чобич.

Відповідаючи на питання фахівець акцентувала увагу на граничних термінах подання декларації та сплати податків громадянами. А саме: у разі виникнення обов’язку декларування подати звітність необхідно до 01 травня 2024 року, а сплатити ПДФО та військовий збір - до 1 серпня. При цьому, подати декларацію для отримання податкової знижки  можна до 31 грудня поточного року.  

Під час спілкування посадовець докладно проінформувала додзвонювачів про перелік доходів громадян, які підлягають обов’язковому декларуванню. Запитувачів цікавили питання щодо отримання спадщини від осіб різного ступеня споріднення, продажу рухомого та нерухомого майна, доходу від надання в оренду майна громадянам та суб’єктам господарювання, прощеного боргу, доходу від продажу власної сільгосппродукції та інші.

Додзвонювачі також дізналися, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається за вибором платника – особисто або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації, або мобільним застосунком «Моя податкова». При цьому, для роботи з цими сервісами необхідно мати електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.  

В ході спілкування платники податків отримали вичерпні відповіді та на поставлені запитання згідно чинного законодавства.