Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

"Гаряча лінія" Жидачівської ДПІ - про нові можливості мобільного застосунку «Моя податкова»

опубліковано 19 квітня 2024 о 15:04

Нещодавно у Жидачівській ДПІ  Головного управління ДПС у  Львівській області відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Про нові можливості для платників – мобільний застосунок «Моя податкова». На запитання платників податків відповідав заступник начальника  ДПІ  Василь Ониськів.

В ході спілкування посадовець розповів, що  для зручності платників податків ДПС запроваджено безкоштовний мобільний за стосунок «Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби. Зокрема, у розділі «Реєстри» застосунку можна здійснити: пошук фіскального чека, пошук марки акцизного податку, пошук даних реєстру платників ПДВ, пошук даних реєстру страхувальників, пошук даних реєстру платників єдиного податку, пошук даних реєстру неприбуткових установ та організацій. Разом з тим адресу реєстрації та фактичне місце проживання, об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), стан розрахунків з бюджетом платники можуть отримати у розділі «Мої дані».

Крім того, додзвонювачі дізналися, що у розділі «Послуги» доступно: направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка), подання податкових декларацій платника єдиного податку 1-3груп, подання заяви на внесення змін до ДРФО (5 ДР), подання Облікової картки фізичної особи – платника податків (1 ДР), подання Заяви до Реєстру волонтерів, перегляд інформації про стан розрахунків з бюджетом, а у розділі «Повідомлення» доступні: квитанції, відомості з ДРФО - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, листи контролюючого органу.

Василь Ониськів також поінформував, що завантажити застосунок «Моя податкова» можна в App Store або Google Play. Необхідно ідентифікуватися онлайн за допомогою файлового або хмарного кваліфікованого електронного підпису будь-якого надавача.

Платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали фахові відповіді на всі запитання щодо заявленої тематики.