Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сокальська ДПІ: Порядок та терміни реєстрації ПРРО

опубліковано 02 травня 2024 о 14:00

Для реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) суб’єкт господарювання має сформувати в електронному вигляді  Заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою №1-ПРРО (J/F1316605), яка подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.   

У реєстраційній заяві за формою №1-ПРРО зазначається локальний номер ПРРО, присвоєний такому ПРРО суб’єктом господарювання. Локальний номер ПРРО становить числовий номер, він є унікальним серед номерів, що присвоюються суб’єктом господарювання у довільному порядку ПРРО для його реєстрації та застосування у відповідній господарській одиниці.  

Локальний номер ПРРО зберігається за ПРРО до дати скасування реєстрації ПРРО. 

Фіскальним сервером здійснюється автоматизована обробка реєстраційної заяви за формою №1-ПРРО, за результатами якої  ПРРО реєструється, або формується відмова в реєстрації ПРРО.   

Про результати обробки реєстраційної заяви за формою № 1-ПРРО, суб’єкту господарювання надається або направляється інформація засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій:  

- у день отримання реєстраційної заяви за формою № 1-ПРРО, якщо реєстраційна заява  за формою №1-ПРРО, надійшла не пізніше 16.00 робочого (операційного)  дня;  

- не пізніше наступного робочого дня, якщо реєстраційна заява за формою № 1-ПРРО надійшла після 16.00 робочого (операційного) дня.  

Суб’єкту господарювання направляється інформація про реєстрацію ПРРО у другій квитанції, із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО. Датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера ПРРО.