Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Червоноградські податківці на семінарі роз’яснили актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 05 червня 2024 о 15:34

Під час чергового семінару  начальник Червоноградської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Оксана Полтавець розповіла платникам податків про актуальні питання податкового законодавства та електронні сервіси податкової служби. 

Керівник інспекції проінформувала учасників заходу про умови отримання податкової знижки. За її словами декларацію про майновий стан та доходи з метою отримання податкової знижки за минулий рік громадяни мають право подати до 31 грудня 2024 року. Також варти пам’ятати - якщо платник податку до кінця податкового року не скористається правом на отримання податкової знижки, таке право на наступні податкові роки не переноситься. 

Посадовець розповіла присутнім, що подання декларації про майновий стан і доходи в електронній формі тепер можливе не лише через «Електронний кабінет», а й через мобільний застосунок «Моя податкова», який можна завантажити на телефон цілком безкоштовно. Завдяки новому додатку платник також може отримати на телефон довідку про доходи, дізнатися про нарахування податків або ж отримати іншу, необхідну йому податкову інформацію.

Також Оксана Полтавець під час семінару звернула увагу на важливості правильного заповнення поля «Призначення платежу» в платіжних інструкціях при сплаті податків і зборів та нагадала про можливість провести звірку з майнових податків.