Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дрогобицька ДПІ: переваги оформлення трудових відносин

опубліковано 26 червня 2024 о 14:03

Фахівці центру обслуговування платників Дрогобицької ДПІ  Головного управління ДПС у Львівській області проводять роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо переваг оформлення трудових відносин та ризиків не задекларованої праці в умовах воєнного стану.

Головною метою кампанії є попередження, або усунення порушень законодавства про працю при оформленні трудових відносин.  

Незадекларована праця обмежує права працівників, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляються права на гідні умови праці, захист своїх інтересів у сфері праці, гарантій у соціальному захисті. Працювати за трудовим договором вигідно. Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки та лікарняні, допомогу у разі нещасного випадку на роботі, пільги, якщо є малолітні  діти.

Передбачена мінімальна тривалість оплачуваної відпустки 24 календарних дні за робочий рік, якщо менше 18 років - 31 день.

Заробітна плата виплачується регулярно не менше мінімальної, з 1 квітня 2024р. - 8000,00 грн.

За кожного неоформленого працівника сума фінансової санкції може  сягати 240 тис.грн.

Оформлення трудових відносин із найманими працівниками відповідно до законодавства, сплата  податків та єдиного соціального внеску - це гарантований розвиток економіки, покращення інвестиційного клімату, зростання рівня соціальної захищеності.