Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» - про право громадян на податкову знижку

опубліковано 26 червня 2024 о 15:06

Днями за участі начальника Самбірської ДПІ Михайла Білого відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Про право громадян на податкову знижку». 

Громадяни отримали відповіді на питання щодо способів подачі податкової декларації про майновий стан і доходи (далі - декларація), граничних строків подання, підстав для подання, граничного строку сплати податкових зобов’язань, визначених у декларації та щодо права на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. 

Податківець нагадав про можливості реалізувати своє право на податкову знижку, заповнити та до 31 грудня 2024 року включно подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи та , що з метою створення комфортних умов для платників податків – фізичних осіб та спрощення процедури подання декларації про майновий стан і доходи, діє сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» у приватній частині Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua/).

Сучасний сервіс Електронний кабінет дозволяє взаємодіяти з податковою службою дистанційно, без особистих візитів до служби. В умовах сучасних викликів функціонал Е-кабінету постійно оновлюється з урахуванням потреб платників. Тож закликаємо користуватись Електронним кабінетом та впевнитись у перевагах дистанційного формату спілкування з податковими органами. 

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані роз’яснення в межах чинного законодавства.