Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Старосамбірській ДПІ роз'яснюють як скористатися правом на податкову знижку за навчання через Електронний кабінет платника

опубліковано 26 червня 2024 о 15:09

Старший державний інспектор   Старосамбірської ДПІ Галина Ящишин  надала  роз’яснення  фізичній особі,  яка хоче скористатися правом на податкову знижку за навчання,  щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи в Електронному кабінеті платника.

Податкова знижка – це можливість повернути частину сплаченого податку на доходи з фізичних осіб, за певні послуги, які були здійснені протягом звітного року. Витрати мають бути підтверджуватися квитанціями, фіскальними чеками,в яких обов’язково відображається  вартість таких послуг і термін оплати таких послуг. 

Подання податкових декларацій в електронній формі у режимі онлайн здійснюється  через Електронний  кабінет платника, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/.

У режимі « ЕК  для громадян»  електронний сервіс « Податкова декларація про майновий стан і доходи « дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації  на підставі облікових даних платника , відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб та відомостей про об’єкти рухомого та нерухомого майна.

Використання цього електронного сервісу скорочує час і витрати про поданні податкової декларації, мінімізує помилки при заповненні декларації, надає можливість подання копій первинних документів, як додаток до податкової декларації в онлайн режимі.