Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буська ДПІ: з початку року надано 1,6 тис адмінпослуг

опубліковано 27 червня 2024 о 08:45

Упродовж січня – травня 2024 року працівниками Буської ДПІ надано платникам  1627  адміністративних  послуги, з них  491  в електронній формі.

Серед основних послуг: видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з ДРФО – 911, надання відомостей з ДРФО про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 181 та надання витягу з реєстру платників єдиного податку - 106. Крім цього, зареєстровано 48 книг обліку розрахункових операцій, 13 касових апаратів та прийнято 113 заяв щодо реєстрації платника єдиного податку.

Також фахівцями ДПІ надаються консультації щодо функціонування електронних сервісів ДПС, подання звітності в електронному вигляді, зокрема, декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки. Зазначено, що фізичні особи, які мають право на отримання податкової знижки за 2023 рік, повинні подати декларацію до 31 грудня поточного року. Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено у п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу. Декларацію можна подати в електронному вигляді через мобільний застосунок «Моя податкова» чи Електронний кабінет платника (cabinet.tax.gov.ua) з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.