Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар у Миколаївській ДПІ

опубліковано 24 липня 2024 о 16:25


Днями відбувся  семінар  за участю заступника начальника   Миколаївської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Руслани Єршової. Питання, яке було розглянуто під час івенту:  сплата податків і зборів, інших платежів, єдиного внеску через єдиний рахунок та отримання витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетом.  

Зокрема, платникам податків нагадали, що повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подається платником податків в електронній формі через Електронний кабінет.  

Також, під час проведення семінару платникам податків   розповіли про отримання довідки про стан розрахунків з
бюджетом через Електронний кабінет.  Повідомили, що  Запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС  проводиться через меню «Заяви, запити для отримання інформації».  

Рекомендували платникам податків переходити на електронне листування з податковою, тобто дистанційно комунікувати з органами податкової служби, використовуючи електронні сервіси для отримання інформації та сплати податків. Для цього необхідно надати Згоду на таку комунікацію через Електронний кабінет за формою F або J 1391602. В заяві важливо вказати і свою актуальну електронну пошту, оскільки крім надсилання документа через Електронний кабінет, одночасно здійснюється надсилання платнику на його електронну адресу інформації про вид документа, дату та час його надсилання в Електронний кабінет. Такий спосіб спілкування з органами ДПС є особливо актуальним за умов нестабільної роботи поштових відділень у час воєнного стану. 

Під час проведення  семінару були надані вичерпні  відповіді на запитання присутніх.