Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч в Миколаївській ДПІ

опубліковано 24 липня 2024 о 16:26


Днями в Миколаївській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області проведено зустріч заступника начальника Миколаївської ДПІ Руслани Єршової з платниками податків на тему «Новації податкового законодавства». 

Учасники зустрічі обговорили зміни у законодавстві. Руслана Єршова звернула увагу, що з 01 липня 2024 року набрав чинності Закон України від 09 травня 2024 року № 3706-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей експорту окремих видів товарів у період дії воєнного стану». Звернула увагу на важливість своєчасної та повної сплати податків і зборів. Розповіла про особливості нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, земельного податку та податку на нерухоме майно та нагадала, що з інформацією стосовно сплати податків, зборів, платежів фізичними особами можна ознайомитись в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділу «Допомога» Електронного кабінету. 

Податківець також звернула увагу, що застосування РРО/ПРРО є обов’язковим при проведенні розрахунків у готівковій формі та/або з використанням електронних платіжних засобів за продані товари, у тому числі через відомі Інтернет-платформи. 

Крім цього, фахівець повідомила присутніх про право громадян на застосування податкової знижки та зауважила, що скористатись цим правом можна протягом усього поточного року. 

Під час заходу учасники отримали відповіді на запитання та друковану продукцію.