Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» в Перемишлянській ДПІ відповіла на запитання платників податків

опубліковано 14 жовтня 2024 о 08:38

У Перемишлянській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Використання сервісів ДПС та подання податкової звітності через «Електронний кабінет».

На запитання платників податків відповідав начальник податкової інспекції Ігор Дяків.

В ході спілкування Ігор Дяків роз’яснив, що Електронний кабінет є безкоштовним і зручним для звітування сервісом, за допомогою якого можна подавати заяви, запити, податкову звітність, сплачувати податки онлайн, а також отримувати інші електронні послуги. Водночас звернув увагу, що Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/) працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додаткового програмного забезпечення. 

Посадовець також поінформував, що в Електронному кабінеті заповнення документу можна відкласти, зберігши його за допомогою кнопки «зберегти», та пізніше повернутись до редагування відкривши збережений  документу. Крім цього, документ можна перевірити на наявність логічних чи математичних помилок кнопкою  «перевірити», виконати автоматичне заповнення кнопкою «перерахунок», вивантажити у файл формату XML за допомогою кнопки «скачати», або завантажити документ з файлу формату XML за допомогою кнопки «завантажити», вилучити документ кнопкою «Вилучити», та надрукувати кнопкою «друк».

Додзвонювачі дізналися, що мобільний  застосунок «Моя податкова» також надає багато можливостей, наприклад: отримання інформації про адресу реєстрації, об’єкти оподаткування, борг та отримані ППР, направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка), перегляд інформації про стан розрахунків з бюджетом, подання Заяви до Реєстру волонтерів, отримання повідомлень від контролюючого органу тощо.

Платники цікавились перевагами подання звітності в електронному вигляді;  як подати «Заяву про бажання отримувати документ через Електронний кабінет»; як в Електронному кабінеті створюється податкова декларація платника єдиного податку тощо.