Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий практикум у Перемишлянській ДПІ

опубліковано 14 жовтня 2024 о 10:49

У Перемишлянській ДПІ днями старшим державним інспектором Галиною Михайлишин для платників  податків проведено практикум щодо подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки через електронні сервіси ДПС.  

Під час  навчання фахівець зазначила, що декларацію про майновий стан і доходи, з метою отримання податкової знижки, можна подати через  Електронний кабінет.  

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через  вебпортал ДПС. Доступ до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – idd.gov.ua (MobileID та BankID). 

Платники податків можуть скористатись сервісом «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Цей сервіс дозволяє сформувати декларацію з частковим заповненням на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та відомостей щодо об'єктів нерухомого (рухомого) майна.  

Фахівець детально пояснила платникам, як  подати декларацію з метою отримання податкової знижки, скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова» та нагадала, що термін подання декларації для фізичних осіб, які мають право на податкову знижку за витратами 2023 року  31 грудня 2024 року.