Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ігор Комендат: «Ми готові до співпраці з громадськістю, і я впевнений у її позитивному результаті»

опубліковано 28 серпня 2020 о 09:45

Начальник Головного управління ДПС у Львівській області Ігор Комендат взяв участь у засіданні Громадської ради при ГУ ДПС у області.

Розпочалося засідання з хвилини мовчання у пам'ять про передчасно померлого голову Громадської ради Михайла Коропецького.

У своєму виступі Ігор Комендат зазначив, що ознайомився з персональним складом Громадської ради та впевнений у її дієвості та  професіоналізмі.

«Ми віримо у результат, готові до конструктивної критики  інститутів громадянського суспільства, наша реакція на неї буде і своєчасною і адекватною.

За цей короткий період я провів уже ряд зустрічей з різними громадськими організаціями і вже зробив для себе висновок – громадськість Львівщини, як завжди, дуже активна. Впевнений – це нам лише допомагатиме», - зазначив очільник ДПС.

Він відповів на запитання членів Громадської ради, що стосувалися наповнення місцевих бюджетів, створення єдиної юридичної особи податкової служби країни, кадрових призначень, проблем адміністрування і сплати земельного податку та податку на нерухоме майно.

«Платники податку повинні забути про дорогу до податкової, електронні сервіси дозволяють через Електронний кабінет отримувати левову частку адміністративних послуг.

На стадії впровадження система «розумного» аудиту, що передбачає відвідування платника податку ревізором лише у крайньому випадку.

На черзі розширення послуг онлайн через створення колцентру з одним багатоканальним телефонним номером, щоб платник податку міг доступно і якісно вирішити своє питання.

Розробляємо «Карту ОТГ» для територіальних громад, що допоможе їх керівництву і мешканцям розібратися  в питаннях надходжень податків до місцевого бюджету та їх витрат. Це на сьогодні дуже значні суми. Тергромади зможуть долучитися до питань наповнення своїх бюджетів та його контролю», - сказав на завершення Ігор Комендат.

На засіданні Громадської ради було узгоджено текст Положення про Громадську раду при ГУ ДПС у області та обрано голів та заступників комітетів Громадської ради.