Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 125 млн грн податку на нерухоме майно надійшло до місцевої скарбниці Львівщини

опубліковано 04 грудня 2020 о 14:00

Як повідомили в Головному управлінні Львівської області за січень-листопад 2020 року до місцевих бюджетів Львівської області надійшло понад 125160 тис грн податку, що на понад 24202 тис грн або на 124 відс. більше в порівнянні із аналогічним періодом минулого року.

Розрахунок податку здійснено на підставі відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

 Платникам податку на нерухоме майно необхідно звернути увагу, що повідомлення - рішення про сплату податку надсилається за останньою податковою адресою, яка була зазначена при одержанні ідентифікаційного коду (РНОКПП). Відповідно при зміні адреси проживання необхідно повідомляти податкові органи шляхом подання заяви 5-ДР (вимоги ст.70 Податкового кодексу України).

Враховуючи, що податкові повідомлення-рішення Головним управлінням ДПС у Львівській області надіслані платникам податку до 1 липня 2020 року, термін сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, становить 60 днів з моменту отримання такого повідомлення-рішення.

Якщо Ви не отримали повідомлення-рішення через невідповідність податкової адреси із фактичним місцем проживання, слід негайно звернутися до податкового органу за місцем реєстрації для сплати належної суми податку. За консультацією звертайтесь до Центрів обслуговування платників або ж до відповідальних за нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, телефони яких розміщені на сайті ГУ ДПС у Львівській області у розділі анонси.