Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Залишилось менше місяця, щоб скористатись правом на податкову знижку

опубліковано 07 грудня 2020 о 08:56

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що перелік витрат, за якими платник має право на застосування податкової знижки визначено у п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України.

Зокрема, до таких витрат віднесено витрачені кошти на оплату навчання в дошкільних, позашкільних закладах, закладах загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним кредитом, пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям, страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення та ін.

Щоб повернути витрачені кошти необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи та пакет необхідних документів. З переліком документів можна ознайомитись на офіційному сайті ДПС.

Подати декларацію можна особисто або уповноваженою на це особою або надіслати поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення – не пізніше, ніж за 5 днів до завершення строку подання.

Однак найзручнішим та найшвидшим є подання декларації онлайн, в тому числі з використанням електронного сервісу «Електронний кабінет платника». Для користування електронним сервісом слід отримати цифровий підпис для авторизації. Детальніше про можливості електронних сервісів можна дізнатися на веб-порталі ДПС: https://cabinet.tax.gov.ua.