Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Варто знати

опубліковано 10 грудня 2020 о 13:24

Головне управління ДПС у Львівській області продовжує низку роз’яснень щодо порядку отримання адміністративних послуг:

що варто знати для того, щоб отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Попередній матеріал – про отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного номера) громадянами України.

Доречно: щоб зекономити свій час, використовуйте «Електронний кабінет», через який можна як подати заяву, так і одержати відомості про доходи, не виходячи з дому. Тобто, цю послугу можна отримати без відвідування податкової інспекції.

Перелік документів, необхідних для отримання адміністративної послуги, а також вимоги до них

1. Заява щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків за формою № 10ДР (далі – Заява).

2. Документ, що посвідчує особу (після пред’явлення повертається).

Порядок та спосіб подання документів, необхідних для отримання адміністративної послуги

Заява подається до головного управління ДПС за податковою адресою (місцем проживання) фізичної особи або до будь-якого головного управління ДПС через державні податкові інспекції у разі, якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання.

Вона може бути подана особисто, через представника, засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (сервіс «Заяви, запити для отримання інформації»).

Представник додає до Заяви довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку, на отримання відомостей з Державного реєстру, документ, що посвідчує особу такого представника (після пред’явлення повертається), та ксерокопію (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя.

Оригінали документів після прийняття Заяви повертаються, копії залишаються у контролюючому органі та зберігаються разом із зазначеною заявою.

Строк надання адміністративної послуги

Термін видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків становить 3 робочі дні.

Перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги

Відсутність у запитувача законних підстав для отримання запитуваної інформації або у разі, якщо в Заяві не вказані обов’язкові реквізити, вона не підписана, не містить дати, подані документи не підтверджують права заявника щодо представництва фізичної особи для отримання відомостей про неї з Державного реєстру.

Способи отримання результату

1. Безпосередньо в головному управлінні ДПС (державній податковій інспекції, через яку подано Заяву).

Видається особисто фізичній особі за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу, або її представнику (за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу такого представника, ксерокопії (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя, та довіреності).

2.Засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет».