Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Етапи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків

опубліковано 23 листопада 2022 о 09:09

Етапи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків

1. Ознаки безумовної реєстрації та таблиця даних платника ПДВ

Реєстрація ПН/РК в ЄРПН не зупиняється та підлягає безумовній реєстрації у разі:

- відповідності ознакам безумовної реєстрації;

- наявності врахованої таблиці даних платника ПДВ з кодами товарів/послуг згідно з УКТЗЕД/ДКПП, відображених у ПН/РК.

2. Критерії ризиковості платника  ПДВ

Якщо ПН/РК не відповідають ознакам безумовної реєстрації та у платника ПДВ відсутня врахована таблиця даних платника з кодами товарів/послуг згідно з УКТЗЕД/ДКПП, відображених у ПН/РК, такий платник перевіряється на наявність рішення про відповідність платника ПДВ критеріям ризиковості платника податку.

У разі наявності такого рішення реєстрація ПН/РК такого платника податку зупиняється.

3. Показники, за якими визначається позитивна податкова історія платника ПДВ

У разі якщо платник податку не відповідає критеріям ризиковості платника ПДВ, далі здійснюється перевірка на відповідність показникам, за якими визначається позитивна податкова історія платника ПДВ. Якщо платник податку відповідає хоча б одному з визначених таких показників, ПН/РК такого платника податку підлягає реєстрації.

4.Критерії ризиковості здійснення операцій

Якщо платник податку не відповідає жодному з показників, за якими визначається позитивна податкова історія, операції, відображені в ПН/РК такого платника податку перевіряються на відповідність критеріям ризиковості здійснення операцій. Якщо такі операції відповідають хоча б одному з визначених критеріїв, реєстрація ПН/РК такого платника податку зупиняється.