Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Андрій Флис, в. о. начальника ГУ ДПС у Львівській області, взяв участь в роботі «Регіонального з’їзду територіальних громад Львівщини».

опубліковано 23 березня 2023 о 17:06

Захід був організований Львівським регіональним відділенням Всеукраїнської асоціації об'єднаних територіальних громад. 

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у вступному слові привітав учасників з'їзду, висловив сподівання,  що сьогоднішня робота, дискусія та обмін думками сприятиме налагодженню ефективної роботи як між головами територіальних громад, так і між ними та  органами державної виконавчої  влади Львівщини.  

Керівник податкової служби Львіщини розповів про стан надходження податків та зборів до місцевих бюджетів Львівщини.

Він зазначив, що відповідно до доведених показників на 2022 рік у сумі 26 млрд грн до місцевих бюджетів фактично надійшло 29 млрд грн. У порівнянні з попереднім, 2021-им бюджетним роком поступлення в місцеві бюджети збільшилися на 8 млрд грн., а це плюс майже 40 відсотків. І це у рік війни.

Найбільший приріст у надходженнях - податок на доходи фізичних осіб. Зазначено і про зменшення надходжень по земельному податку внаслідок переходу сотень юридичних осіб на застосування особливого режиму оподаткування єдиним податком на час дії воєнного стану в країні.

На завершення свого виступу Андрій Флис наголосив на необхідності тісної співпраці між органами ДПС, ОТГ та іншими гілками виконавчої влади Львівщини для розширення бази оподаткування та збільшення надходжень місцевих податків і зборів.

 Відбулася цікава дискусія щодо діяльності місцевого самоврядування в умовах воєнного стану, наповнення місцевих бюджетів та співпраці з органами виконавчої влади. У ній також взяв участь начальник управління оподаткування фізичних осіб Володимир Коваль.