Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація фізичної особи у Державному реєстрі

опубліковано 21 лютого 2024 о 08:37

Реєстрація фізичної особи у Державному реєстрі здійснюється протягом трьох робочих днів від дня подання до контролюючого органу Облікової картки ф.No1ДР. Картка платника податків надається протягом трьох робочих днів з дня звернення фізичної особи, її представника до контролюючого органу за місцем проживання фізичної особи.

Громадяни України, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, можуть звернутися за отриманням картки платника податків до будь-якого контролюючого органу. У такому разі строк видачі документа може бути продовжено до п’яти робочих днів.

За бажанням особи картка платника податків може бути видана її представнику за наявності документа, що посвідчує особу такого представника, та документа, що посвідчує особу довірителя, або його ксерокопії (з чітким зображенням), а також довіреності, засвідченої у нотаріальному порядку, на видачу такого документа ( після пред’явлення повертається) та її копії.

Картка платника податків фізичної особи, яка проживає або перебуває за кордоном та неможе прибути до відповідного контролюючого органу в Україні, може бути надіслана до закордонної дипломатичної установи України за місцезнаходженням особи за кордоном або за письмовим клопотанням особи на вказану нею адресу за кордоном.

Будь-яким контролюючим органом на прохання фізичної особи до паспорта у формі книжечки можуть бути внесені дані про РНОКПП з Державного реєстру.

Фізичні особи–платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів відомості про зміну даних, які вносяться до Облікової картки протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання Заяви про внесення змін до ДРФО (Заява про внесення змін ф.No5ДР).

У разі необхідності повторного отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі (картка платника податків) з причини втрати або зіпсування такого документа фізична особа–платник податків подає до контролюючого органу Заяву про внесення змін ф.No5ДР