Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працювати у правовому полі: податківці Львівщини зустрілися з платниками, які надають  послуги з перевезення пасажирів

опубліковано 27 березня 2024 о 09:41

Головним управлінням ДПС у Львівській області проведено зустріч з платниками податків, які  надають послуги з перевезення пасажирів, щодо актуальних питань застосування РРО/ПРРО. 

Зокрема, начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Львівській області Роман Гелон наголосив, що здійснення господарської діяльності можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання з відповідним видом діяльності. 

Окрім того, Роман Гелон звернув увагу платників податків на необхідності дотримуватися вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зокрема, суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні обов’язково використовувати РРО/ПРРО при проведенні розрахунків за надані послуги в салоні автотранспортного засобу, надавати споживачам відповідні розрахункові документи. 

Заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Ігор Малех зазначив, що для того, щоб працювати у правовому полі, необхідно зареєструватися суб’єктом господарювання. Податківець наголосив, що зараз створені всі необхідні умови, і зареєструватися можна навіть дистанційно. Далі Ігор Малех зупинився на тому, яку систему оподаткування може обрати СГ.

Начальник відділу обліку об’єктів оподаткування, ведення реєстрів та реєстрації за окремими видами податків управління податкових сервісів Андрій Степований поінформував про те, які кроки необхідно здійснити для того, аби зареєструвати РРО/ПРРО. Він, зокрема, зазначив, що є можливість завантажити безкоштовне ПРРО, а також у податковій можна отримати консультацію, як це зробити.

«Усе це можна зробити швидко, за фаховою консультаційною допомогою податківців», - підкреслив Андрій Степований. 

Далі відбулася продуктивна та конструктивна розмова, під час якої фахівці Головного управління ДПС у Львівській області дали вичерпні відповіді на запитання учасників зустрічі. 

На завершення зустрічі податківці ще раз закликали перевізників до належного виконання обов’язку платників податків, адже сплата податків, наповнення бюджету – це особистий внесок кожного з нас в економіку країни та її обороноздатність.