Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Процес надсилання платникам податкових повідомлень-рішень з податку на нерухоме майно завершено

опубліковано 21 серпня 2024 о 14:15

В управлінні оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Львівській області повідомили, що процес надсилання  платникам ППР з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної діялнки, завершено. Тепер громадяни мають 60 днів на сплату податку з моменту отримання таких рішень. Ознайомитись з нарахованими сумами можна в електронному кабінеті платника, де відображається інформація  щодо майна, за яке проведено нарахування, та стан розрахунків з бюджетом.  Зазначений сервіс є зручним і  доступний для платника.

Окрім того, сплатити податок можна у будь-якому відділенні банку, надавши працівнику банку повідомлення-рішення із реквізитами та сумою.

Також платники мають можливість сплатити податок через відділення «Укрпошти» без наявності повідомлення-рішення, якщо сума нарахованого податку не перевищує 3 060 гривень.

При оплаті достатньо назвати своє прізвище та ідентифікаційний код.

Нарахування податку у 2024 році фізичним особам проводиться за майно, яке перебувало у власності громадян у 2023 році.

ППР надсилаються за податковою адресою платника – тобто за адресою, яку громадяни особисто повідомили податковій службі  (не за фактичним місцем реєстрації). У разі зміни податкової адреси необхідно повідомити  податковий орган.

Нарахування податку здійснюється згідно з даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

У разі розбіжностей між даними фізичних осіб і податкової служби платники мають можливість звернутись до податкового органу за місцем податкової адреси для проведення перерахунку податкових зобов’язань.