Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Основні завдання та функції управління запобігання фінансовим операціям, пов'язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом

опубліковано 19 серпня 2022 о 11:04

Основними завданнями управління є:

1.Участь у вдосконаленні та реалізації комплексної системи боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, через виконання законів, указів та доручень Президента України, постанов Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та нормативно-правових актів ДПС, ГУ.

2.Організація роботи із запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, у ГУ.

Управління виконує наступні основні функції:

1.Організація і проведення досліджень за власними матеріалами, матеріалами органів ДПС, правоохоронних органів та інших організацій, пов’язаних з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, та іншими правопорушеннями.

2.Організація заходів з відпрацювання фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму й інших правопорушень, та оформлення їх результатів.

3.Проведення заходів щодо виявлення у діяльності платників податків та осіб ознак легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, та інших правопорушень шляхом використання зовнішніх та внутрішніх інформаційних джерел, отримання відомостей за індивідуальними запитами, проведення досліджень та/або перевірок та зустрічних звірок, оформлення їх результатів.

4.Проведення перевірок та зустрічних звірок платників податків та осіб з питань виявлення та/або відпрацювання операцій, які полягають у вчиненні дій, пов’язаних з грошовими коштами та іншим майном, одержаним внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, та спрямованих на приховування чи маскування незаконного походження такого майна чи володіння ним, прав на це майно, джерела його походження, місцезнаходження або переміщення.

5.Організація та проведення роботи з виявлення фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення

6.Взаємодія з правоохоронними органами з питань розслідування кримінальних правопорушень, у т.ч. пов’язаних з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом