Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналіз розгляду звернень громадян органами ДФС області за січень - червень 2018 року

опубліковано 05 липня 2018 о 12:12

Реалізація конституційних прав і свобод громадян,  закріплених  Конституцією України, значною мірою пов’язана з можливістю звернення до компетентних органів у випадку порушення зазначених прав і свобод.

Особисте право на звернення забезпечує громадянам можливість відстоювати свої права та законні інтереси, а також відновлювати їх у разі порушення.

Своє право на звернення громадяни  можуть реалізувати, звернувшись письмово чи усно до органів ДФС  Львівської області.

З метою оперативного реагування на інформацію заявників, проводиться детальний аналіз звернень, що надходять від громадян нашої області.

 

 

Впродовж січня - червня 2018 року до органів ДФС Львівщини (без Львівської митниці) від громадян надійшло 296 письмових звернень, з яких 293 – заяви, 3 - скарги.

Щодо тематики питань, порушених громадянами у письмових зверненнях, то серед найбільш актуальних є  питання:

 - надання інформації про ухилення від сплати податків – 100 (34%);

- контрольно – перевірочної роботи – 26 звернень (9%);

- питання реєстрації та обліку платників податків – 26 (9 %);

- щодо єдиного соціального внеску – 18 (6%);

-оподаткування доходів фізичних осіб – 22 (7%);

- місцеві податки - 44 (15%).

 

 

 

 

За результатами розгляду звернень громадян протягом січня – червня 2018 року органами ДФС у Львівській області надано роз’яснення на 153 звернення, задоволено 39 звернення, відмовлено у задоволенні на 4 звернення,  не підлягали розгляду – 5 звернень, скеровано за належністю – 21, повернуто авторові – 35, решта звернень - на розгляді.

Для оперативного розв’язання  проблемних питань, що виникають у платників податків та громадян, в органах державної фіскальної служби області на всіх рівнях працюють  приймальні громадян.

Впродовж січня-червня 2018 року посадовими особами органів ДФС  області проведено 48 прийом за участю 50 громадян. Усі звернення на усні прийом є заявами. За результатами розгляду 10 звернень вирішено позитивно, на 38 звернень роз’яснено.

Із загальної кількості особистих прийомів начальником Головного управління проведено 9 особистих прийомів, заступниками начальника – 12, іншими посадовими особами ГУ – 21, начальниками ОДПІ – 3, заступниками начальників ОДПІ – 2, іншими посадовими особами ДПІ - 1.

Впродовж січня-червня 2018 року до ГУ ДФС у Львівській області надійшло 3146 листів  від фізичних осіб- підприємців та інших кореспондентів з питань повернення зайво сплачених коштів, анулювання ліцензій, закриття підприємницької діяльності, видачі довідок про відсутність заборгованості перед бюджетом тощо.