Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження по єдиному соціальному внеску від платників Трускавця за десять місяців поточного року склали понад 156 млн.грн.

опубліковано 27 листопада 2019 о 17:52

Протягом січня - жовтня 2019 року платниками Трускавця сплачено 156,1 млн.гривень єдиного соціального внеску, які надійшли від добровільної сплати та за рахунок заходів стягнення боргу. 

Станом на 01.11.2019  заборгованість з цього внеску складає 2,9 млн.гривень, при цьому борг підприємств – юридичних осіб становить 0,4 млн.гривень, суб’єктів підприємницької діяльності - фізичних осіб – 2,5 млн.гривень.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов'язаннями зі сплати єдиного внеску зобов'язань із сплати податків, інших обов'язкових платежів, передбачених законом, або зобов'язань перед іншими кредиторами, зобов'язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями, крім зобов'язань з виплати заробітної плати (доходу).

Несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому, адже періоди роботи  зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.