Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплачуєте за навчання – скористайтеся податковою знижкою

опубліковано 23 лютого 2021 о 13:36

Чергові тренінги з платниками податків нещодавно відбулися у Трускавецькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області, на яких мова йшла про можливість отримання податкової  знижки.

Заступник начальника Трускавецької ДПІ Світлана Пещук розповіла, що громадяни, які у 2020 році сплачували кошти за навчання мають право скористатися податковою знижкою. Платники податків можуть включити до витрат суму коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної та вищої  освіти. Для цього необхідно протягом 2021 року подати до податкової  інспекції  за місцем своєї  реєстрації декларацію про майновий стан та доходи.

Громадяни можуть повернути частину сплачених коштів у разі отримання доходу у вигляді заробітної  плати та сплаченого податку на доходи фізичних  осіб. Витрати, які можна включити до податкової  знижки за навчання мають бути фактично здійснені у 2020 році та підтверджені документально відповідними платіжними та розрахунковими документами,  квитанціями, фіскальними чеками тощо.

Скористатися нарахуванням податкової знижки можуть тільки резиденти України та лише за наслідками звітного податкового року. Таке право на наступний рік не переноситься. Не можуть  скористатися податковою знижкою і фізичні особи  - підприємці.

Декларацію про майновий стан і доходи, яка надається безкоштовно,  консультації та практичну допомогу у її заповненні можна отримати у Центрі обслуговування платників Трускавецької  ДПІ за адресою: Львівська область, м. Трускавець,  пл.Чорновола,2,  а також за номером телефону (03247) 6-83-38.

З метою запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), в Трускавецькій ДПІ рекомендують усім платникам надсилати всю звітність, зокрема, Декларації про майновий стан і доходи засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умов щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством. При поданні звітності рекомендовано використовувати електронні сервіси спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення «Єдине вікно подання електронної звітності» та інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет».