Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергове засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в Дрогобицькій міській раді

опубліковано 23 лютого 2021 о 14:03

Чергове засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення днями відбулося в Дрогобицькій міській раді. Зустріч проходила під головуванням першого заступника міського голови Ігоря Германа. У засіданні робочої комісії взяли участь керівники відділів Дрогобицької міської ради та керівники Дрогобицького міськрайонного центру зайнятості, Дрогобицького відділу обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, Дрогобицького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області.

Обговорено основні завдання, які стоять перед робочою групою – забезпечення дотримання законодавства про працю в частині виплати заробітної плати не нижче від мінімально встановленого розміру, своєчасної та у повному обсязі оплати праці, недопущення вирівнювання заробітних плат некваліфікованих і високопрофесійних працівників, скорочення працівників та переведення їх на неповний робочий час.

Голова робочої групи  наголосив, що незадекларована праця порушує права громадян і звернувся до присутніх керівників подбати про своїх найманих працівників та не наражати свій бізнес на штрафні санкції.

Члени комісії проінформували присутніх про відповідальність за порушення законодавства про працю та повідомили, що контроль за легалізацією заробітної плати і надалі залишатиметься одним з  пріоритетних напрямків роботи, адже легальна зарплата – це додаткові надходження до бюджету, підвищення соціальних гарантій найманих працівників та відповідальності суб’єктів господарської діяльності.