Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Переваги електронного кабінету платника та порядок програмного РРО

опубліковано 24 лютого 2021 о 11:40

У Жовківській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбувся тренінг-навчання, де  платникам розповіли, про сервіси і засоби для співпраці з Податковою службою - «Електронний кабінет платника», який поєднує у собі ряд можливостей (сплата податків, подання звітності, заяв, декларацій в режимі онлайн, недопущення помилок тощо). Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням cabinet.tax.gov.ua         

Платників інформували, що для реєстрації ПРРО складається Заява про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО (далі – Заява). Заява в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів подається до фіскального сервера засобами Електронного кабінету (портального рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (API)) або засобами телекомунікацій. Фіскальним сервером здійснюється автоматизована обробка Заяви, за результатами якої ПРРО реєструється або формується відмова в реєстрації ПРРО.

Інформацію про відеоуроки щодо реєстрації програмних РРО можна ознайомитися за посиланням:https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html.