Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків неповнолітньої особи

опубліковано 06 липня 2023 о 15:53

Фахівці Пустомитівської  ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області під час чергового тренінгу з відвідувачами Центру обслуговування платників проінформували як зареєструватись у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків під час оформлення паспорта громадянина України вперше. 

Зокрема, під час заходу старший державний інспектор Марія Моцяк повідомила, що особа віком від 14 до 18 років, яка має зареєстроване місце проживання та яка не зареєстрована у Державному реєстрі, під час оформлення паспорта громадянина України вперше може за її бажанням одночасно зареєструватися у Державному реєстрі за реєстраційним номером облікової картки платника податків з його відображенням надалі у паспорті громадянина України. Така реєстрація проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 року № 691 "Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини".  

Податківець роз’яснила, що в такому разі Облікова картка № 1ДР не заповнюється, а реєстрація здійснюється на підставі відомостей, що містяться у заяві-анкеті, яка подається під час оформлення паспорта громадянина України. Дані, необхідні для проведення реєстрації, у цьому випадку направляються до Державного реєстру у порядку інформаційної взаємодії.  

Після реєстрації фізичної особи у Державному реєстрі Державна податкова служба України надсилає Державній міграційній службі України реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру для його внесення до паспорта громадянина України у формі картки.  

Підтвердженням достовірності реєстраційного номера облікової картки платника податків є документ, що засвідчує реєстрацію особи у Державному реєстрі (картка платника податків), або дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру, внесені до паспорта громадянина України.