Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси ДПС та Електронний кабінет

опубліковано 06 липня 2023 о 15:57

Сьогодні у Бродівській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв'язку ,,гаряча лінія” на тему: ,,Робота електронних сервісів ДПС та Електронного кабінету”. На запитання платників податків відповідала начальник Бродівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Богуцька Ганна, яка надала вичерпні відповіді додзвонювачам. Зокрема, перевагами  використання Електронного кабінету є:

сервіс безкоштовний, скористатись Електронним кабінетом можна цілодобово як з персональних комп’ютерів так і з смарт-пристроїв. Електронний кабінет дає можливість платнику утриматись від особистого відвідування ЦОП і у зручний час вирішити свої питання. 

Електронний кабінет є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом, який надає безконтактні способи взаємодії платників податків та Державної податкової служби України з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

За допомогою цього сервісу можливо сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, створити та надіслати заяви і запити щодо отримання певної інформації від ДПС (листування), тощо.

Платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, тобто, отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, перевірити стан поданої звітності та стан розрахунків з бюджетом.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua.

Варто зауважити, що ДПС України запровадила серію відеоуроків на офіційному сайті, у яких роз’яснює, як користуватись Електронним кабінетом.

Щоб працювати у Електронному кабінеті необхідно мати доступ до мережі інтернет та електронний цифровий підпис будь-якого  Акредитованого центру сертифікації ключів.