Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч у форматі засідання «круглого столу» у Дрогобицькій ДПІ

опубліковано 21 листопада 2023 о 08:42

Нещодавно, за участі  начальника Дрогобицької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Руслана Коржа проведено засідання «круглого столу» з платниками податків.

Основний акцент засідання зроблено на питанні реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Податківець повідомив, що органом податкової служби сформовано та надіслано громадянам - землекористувачам, у володінні/користуванні яких перебувають землі сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, податкові повідомлення-рішення, якими визначено для сплати суми мінімального податкового зобов'язання за 2022 рік. Зазначений податок нараховується органом податкової служби за місцем реєстрації громадянина. Тому, важливим завданням є приведення у відповідність громадянами їх облікових даних з метою упередження виникнення податкового боргу. Також, посадовець звернув увагу, що громадяни мають право протягом 30 днів з моменту вручення таких податкових повідомлень - рішень звернутися до органу податкової служби щодо проведення звірки.

Присутнім наголосили, що звірку стану розрахунків з бюджетом, звірку реквізитів рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання,  здійснити оплату, погасити податковий борг та ін.  можна за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків» (cabinet.tax.gov.ua).

Присутніх повідомили, що з метою ідентифікації платників податків та для забезпечення обліку надходжень в інтегрованих картках платників - фізичних осіб, реквізити поля «Призначення платежу» розрахункового документа заповнюють відповідності до вимог Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на не бюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок, затвердженого наказом МФУ від 24.07.2015 № 666 (із внесеними змінами і доповненнями).

У разі виникнення питань щодо застосування норм Податкового Кодексу податківці рекомендували підприємцям звертатись до центру обслуговування платників, де вони можуть отримати консультативну підтримку.