Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум щодо надання адміністративних послуг у Турківській ДПІ

опубліковано 10 липня 2024 о 16:05

Начальником Турківської ДПІ Марією Павлович нещодавно було проведено практикум для платників податків щодо отримання адмінпослуг.

Зокрема, у ході заходу, платників зацікавило питання отримання Довідки - підтвердження статусу податкового резидента України.

Тож податківець детально розповіла про порядок отримання такої Довідки. Вона відмітила, що для отримання Довідки необхідно подати заяву. Заява подається платником податків  до контролюючого органу за основним місцем обліку, а у разі подання заяви на отримання Довідки платниками податків – фізичними особами, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання, – до будь-якого контролюючого органу. Заяву за вибором платника податку може бути подано засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених розділом II ПКУ.

Фахівець зазначила, що надання довідки - підтвердження статусу податкового резидента України здійснюється безоплатно на підставі заяви платника податків. Та проінформувала, що Довідка або обґрунтована відмова у її видачі видається за підписом керівника контролюючого органу (його заступника або уповноваженої особи) протягом десяти календарних днів з дати отримання відповідної заяви. Довідка надається за вибором платника у паперовій або електронній формі, про що громадянин зазначає у заяві.

В ході навчання Марія Павлович надала платникам практичну допомогу по заповненню заяви на отримання довідки-підтвердження статусу податкового резидента України.

Крім того, посадовець розповіла присутнім  про електронні сервіси ДПС, які забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, а також поінформувала про мобільний застосунок «Моя податкова».