Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Варто знати

опубліковано 11 грудня 2020 о 14:36

Управління електронних сервісів ГУ ДПС у Львівській області продовжує низку роз’яснень щодо порядку отримання адміністративних послуг:

  • що варто знати для того, щоб отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Попередні матеріали:

- про отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного номера) громадянами України;

- як отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Доречно: щоб зекономити свій час, використовуйте «Електронний кабінет», через який можна як подати заяву, так і одержати довідку, не виходячи з дому. Тобто, цю послугу можна отримати без відвідування податкової інспекції.

Перелік документів, необхідних для отримання адміністративної послуги, а також вимоги до них

Заява за встановленою формою.

Заява складається з обов’язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, та зазначенням найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації), до якого (якої) довідку буде подано платником.

Порядок та спосіб подання документів, необхідних для отримання адміністративної послуги

Заява подається до контролюючого органу за основним місцем обліку платника в один із таких способів:

поштою;

безпосередньо до головного управління ДПС;

через державні податкові інспекції, утворені у складі Головного управління ДПС;

засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (сервіс «Заяви, запити для отримання інформації»).

Строк надання адміністративної послуги

Термін видачі довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, становить 5 робочих днів.

Перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги

Наявність у платника податкового боргу та/або недоїмки зі сплати єдиного внеску та/або заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Способи отримання результату

1. Безпосередньо в головному управлінні ДПС (державній податковій інспекції), через яке подану заяву.

Видається особисто платнику (його законному чи уповноваженому представнику) при пред’явленні документа, що посвідчує особу.

2. Засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет».