Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Варто знати

опубліковано 14 грудня 2020 о 14:50

Управління електронних сервісів ГУ ДПС у Львівській області продовжує низку роз’яснень щодо порядку отримання адміністративних послуг:

  • що варто знати про включення неприбуткового підприємства (установи, організації) до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Попередні матеріали:

- про отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційного номера) громадянами України;

- як отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків;

- як отримати довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Доречно: щоб зекономити свій час, використовуйте «Електронний кабінет», через який можна подати заяву для включення неприбуткового підприємства (установи, організації) до Реєстру неприбуткових установ та організацій, не виходячи з дому.

Перелік документів, необхідних для отримання адміністративної послуги, а також вимоги до них

1. Реєстраційна заява за формою 1-РН.

2. Копії установчих документів неприбуткової організації (крім тих, що оприлюднені на порталі електронних сервісів відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», засвідчені підписом керівника або представника такої організації та скріплені печаткою (за наявності).

3. Для житлово-будівельних кооперативів – засвідчені підписом керівника або представника такого кооперативу та скріплені печаткою (за наявності) копії документів, що підтверджують дату прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом житлового будинку та факт спорудження або придбання такого будинку житлово-будівельним (житловим) кооперативом.

Порядок та спосіб подання документів, необхідних для отримання адміністративної послуги

Реєстраційна заява та копії документів подаються до головного управління ДПС за основним місцем обліку неприбуткової організації в один із таких способів:

поштою;

через державні податкові інспекції, утворені у складі Головного управління ДПС;

засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (сервіс «Заяви, запити для отримання інформації»);

державному реєстратору як додаток до заяви про державну реєстрацію.

Строк надання адміністративної послуги

Термін видачі заявнику рішення про включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій становить 14 календарних днів.

Перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги

1.Невідповідність неприбуткової організації вимогам, встановленим пунктом 133.4 статті 133 Податкового кодексу України.

2. Подання неприбутковою організацією не в повному обсязі необхідних документів.

Способи отримання результату

Поштою або безпосередньо в державній податковій інспекції.